Älä ole mulkku.

Jo muinaiset roomalaiset olivat kuulemma mulkkuja toisilleen.

Milloin sinä olit viimeksi mulkku toista kohtaan?

Syrjinnän ajatellaan kohdistuvan vähemmistöihin, mutta syrjintää kohtaa varmasti jokainen meistä jossain vaiheessa elämää. Meille tutuin syrjinnän muoto jo lapsuudesta lienee koulukiusaaminen, se, kun sinut jätetään ulos leikeistä painon tai erilaisen perheen takia. Minua on koulukiusattu ja voin kertoa, se jätti todella syvät arvet, joita hoidan edelleen, 10 vuotta myöhemmin.

Liian monelle kiusaaminen ja syrjintä aiheuttaa pitkällä aikavälillä syrjäytyneisyyttä, sosiaalisten tilanteiden pelkoa, pahimmillaan itsetuhoisia ajatuksia ja masentuneisuutta. Jopa itsemurhia.

Olen onnellinen siitä, että peruskouluni ja siellä tapahtunut syrjintä ja kiusaaminen on ollut jo pitkään ohi. Sosiaalisen median myötä kiusaamisesta on tullut helpompaa, se on myös helpompi pitää salassa.

Olen kuitenkin pitkästä aikaa törmännyt tähän syrjinnän ilmiöön uudestaan. Siinä vaiheessa, kun minulle sanotaan suoraan, että “Minä en hyväksy sinua”,  voisin väittää, että minua syrjitään. Jos se ei ole syrjintää, mitä se on? Tulen yhtäkkiä poliittisen ideologian kannattamisen ja sen julkisesti ilmaisemisen takia syrjityksi.

Jos minä sanoisin vastaavalla tavalla perussuomalaisena kenelle tahansa toiselle, statuksesta, iästä, painosta, kansallisuudesta tai mistään riippumatta, olisin minä rasisti. Olen sitä median ja monen kanssaihmisen mielestä joka tapauksessa. Tiesittekö, että sen julkisesti ilmaisu voi täyttää kunnianloukkauksen perusteet?

Kenellä on oikeus syrjiä? Ei mielestäni kenelläkään. Kenenkään ei tarvitse olla mulkku toista kohtaan. Kaikki ihmiset ovat yhtä arvokkaita. Mutta jos ihminen ei osaa käyttäytyä tai kunnioittaa lakia, on ihminen syvältä sieltä ittestään. Ihan riippumatta taustoista.

Minulla ei ole koskaan ollut tarvetta lokeroida ihmisiä edellä mainittujen asioiden perusteella. Olen lapsesta asti saanut kokea sen, mitä on olla syrjitty.

Kiusaamiseen ja syrjintään täytyy puuttua heti ja tehokkaasti, siitä olemme varmasti kaikki samaa mieltä. En ymmärrä, miksi sitä niin monen tahon toimesta vähätellään. Tai ei suostuta näkemään syrjinnän monia kasvoja.

Olen edelleen syvästi järkyttynyt ja surullinen siitä, että joku kokee oikeudekseen kertoa minulle, ettei hyväksy minua.

Toivon, että tulevana vaalikeväänä tähän asiaan puututaan entistä tiukemmin ja suoremmin. Kenenkään, ei edes perussuomalaisen, pitäisi joutua kokemaan syrjintää. Kenelläkään ei ole oikeus syrjiä ketään. En halua joutua pelkäämään mielipiteitäni tai niiden ilmaisua eikä minulla ole oikeutta tai edes halua rajoittaa kenenkään muun mielipiteitä. Erilaisuus on monesti rikkaus, kunhan kaikilla on samat säännöt.

 

Terve vaan kaikille mulkuille, aion pysyä perussuomalaisena jatkossakin. Koittakaa pärjätä.

Jo muinaiset roomalaiset olivat kuulemma mulkkuja toisilleen…

AuriSiika-aho
Perussuomalaiset Lempäälä

Perussuomalaisten Nuorten 1.varapuheenjohtaja.
Kristitty, vaimo, tradenomiopiskelija, tiimiyrittäjä, matkailupalveluiden tuottaja, lentopallovalmentaja ja jouluihminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu